Science071: Dood neervallen op de grond voor 'de klimaatnoodtoestand'

Vandaag in Science071: Te gast in de studio is Peter Karsten van Extinction Rebellion Leiden die ons vertelt over hun actie in de gebouwen van de Universiteit Leiden. Redacteur Paul praat met ons over de laatste nieuwtjes in de wereld van de wetenschap. Ook wordt er weer een prangende wetenschapsvraag beantwoord, deze week door Hidde over het strooien van zout wanneer de wegen glad worden. Ten slotte hoor je weer allerlei interessante weetjes over het menselijk lichaam. Wist jij dat er meer bacteriën in je mond zitten dan er mensen op aarde leven?

Peter Karsten is onderdeel van Extinction Rebellion Leiden. Extinction Rebellion eist dat de Universiteit de ‘klimaatnoodtoestand’ uitroept. Peter legt uit wat deze toestand inhoudt en vertelt ons meer over de inmiddels beroemde beweging. Luister hieronder het fragment terug!

Redacteur Paul verzamelde deze week weer de meest spannende nieuwtjes op het gebied van wetenschap. Zo zijn er varkens met apencellen geboren in China, ratten die kunnen autorijden en honingbijen die kunnen surfen! Luister hieronder het laatste wetenschapsnieuws terug!

Natuurlijk beantwoordt een van onze redacteuren een vraag waar jij zo 1,2,3 geen antwoord op hebt. Deze keer beantwoordt redacteur Hidde jouw prangende huis-tuin en keuken-vragen, met deze week vragen over het strooien van zout op de gladde wegen. Luister hieronder waarom we zout strooien wanneer het glad wordt op de weg!

Redactrice Anne heeft alle bijzondere weetjes verzameld over het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam is een bijzondere machine. Er spelen zich veel dingen af waar je geen weet van hebt of je niet bewust van bent. Er zijn daarom ook leuke weetjes over het menselijk lichaam te vinden en die kun je hieronder nogmaals horen!

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×