Wethouder Marleen Damen reikte de vrijwilligersprijs uit aan Anneke Fennema. (Foto's: Emile van Aelst).

Leidse vrijwilligersprijzen uitgereikt

De Leidse Watervrienden, Anneke Fennema (Leids Wevershuis) en Kyra Schuchhard (Jeugddorp) kregen woensdagavond een Leidse Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Jurylid Thijs Hemmes beloonde een afvaardiging van De Leidse Watervrienden met de Organisatieprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de vrijwilligersorganisatie die zich uitzonderlijk inzet voor de ontwikkeling van haar vrijwilligers. Naast bijeenkomsten wordt het vrijwilligersbeleid geregeld met de betrokken vrijwilligers geëvalueerd.

Robbert Beurse in gesprek met de winnaars van de Leidse Vrijwilligersprijzen.

Anneke Fennema ontving uit handen van wethouder Marleen Damen de Leidse Vrijwilligersprijs. Sinds de opening van museum het Leids Wevershuis in 2004 is Fennema onbezoldigd coördinator. Ondanks haar hoge leeftijd (70+) is Fennema nog vrijwel dagelijks actief in het museum en winkel aan de Middelstegracht 143 in Leiden.

De 17-jarige Kyra Schuchhard ontving de eerste Toekomstprijs van de Leidse Vrijwilligersprijs. Deze prijs is in het leven geroepen om een jeugdige vrijwilliger (< 25 jaar) te belonen voor zijn/haar vrijwilligerswerk. Schuchhard is vanaf haar 13e jaar actief als vrijwilliger bij o.a. Het Jeugddorp dat in de zomervakantie twee weken lang activiteiten voor kinderen organiseert.

Leiden Leidse Vrijwilligersprijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×