De gemeenteraad van Voorschoten. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Regiotaxi in Voorschoten wordt goedkoper door schrappen eigen bijdrage

De regiotaxi voor inwoners van Voorschoten wordt goedkoper. Op dit moment betalen gebruikers van de taxi een vaste bijdrage per maand en wanneer ze gebruik maken van de taxi ook nog per zone. De eigen bijdrage komt te vervallen omdat mensen die met het normale openbaar vervoer reizen ook maar een keer betalen. De wijziging is onderdeel van de nieuwe Wmo-verordening die donderdagavond door de raad wordt behandeld.

De regiotaxi is er voor mensen met een beperking die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Zij kunnen de taxi bellen die ze dan thuis ophaalt en op de plek van bestemming afzet. Om met de regiotaxi te kunnen reizen is een abonnement nodig dat 19,- euro per maand kost. Daar bovenop betaal je nog per zone afhankelijk van de bestemming. Het abonnement komt met de nieuwe regeling te vervallen. “Anders zouden mensen met een beperking twee keer moeten betalen en dat hoeven andere mensen ook niet”, zegt wethouder Monique Lamers.

Als de raad donderdagavond met het voorstel instemt gaat de wijziging in per 1 januari 2020. Het college denkt dat de geschatte kosten van 14.500 euro per jaar opgevangen kunnen worden binnen het huidige Wmo-budget.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met wethouder Monique Lamers

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×