(Foto: Gemeente Leiden).

Uitbreiding scheiding bouw- en sloopafval in Leidse Milieustraat

Vanaf januari wordt bouw- en sloopafval in de Milieustraat op bedrijventerrein De waard in Leiden uitgebreid van elkaar gescheiden door de plaatsing van een aantal extra containers. Er komen onder andere containers bij voor dakafval, gips en piepschuim. Dit heeft als gevolg dat de algemene verzamelcontainer voor bouw- en sloopafval verdwijnt. Met de nieuwe afvalscheiding wil de gemeente hergebruik bevorderen en het opraken van grondstoffen tegengaan.

Meer containers
Bouw- en sloopafval wordt verdeeld in meerdere categorie├źn: hout, metaal, dakafval, piepschuim, gips, puin, vlakglas en hard kunststof. Vanaf 1 januari 2020 is het inleveren van ongesorteerd bouw- en sloopafval niet meer mogelijk.

Inleveren bouw- en sloopafval
Voor alle inwoners van Leiden is het inleveren van het afval gratis. Inwoners mogen jaarlijks maximaal 2.000 kilo afval inleveren bij de Milieustraat. Bij een grote verbouwing is het altijd mogelijk om een container te huren bij een particulier bedrijf. In dat geval wordt de container thuis geleverd en het afval hoeft dan niet gesorteerd te worden. In sommige gevallen is hier een vergunning voor nodig. Meer informatie over regels met betrekking tot afval is te vinden op de website van de gemeente.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×