(Foto's: Sportfondsen Voorschoten).

Nieuwe diplomaregen in zwembad Het Wedde in aanloop naar kerstvakantie

Samen naar het zwembad is natuurlijk een prima uitje in de kerstvakantie, ter afwisseling van een bezoekje aan de – al dan niet drijvende –  ijsbaan. Maar het wordt nog leuker als je een zwemdiploma hebt. Afzwemmen is altijd een spannend moment. Een van de eerste diploma’s die kinderen ‘moeten’ halen. Gelukkig altijd genoeg aanmoediging van de kant.

Goed leren zwemmen is van groot belang om meer plezier uit het bezoekje aan het zwembad te halen en vooral om de veiligheid te bevorderen. Zodat je ook als je per ongeluk in het water belandt snel weer veilig en wel op de kant staat. Het Zwem-ABC legt daarvoor de basis.

Op zondag 15 december werd er ‘diploma gezwommen’ in zwembad Het Wedde. Doordat er in de herfstvakantie al twintig kinderen hadden afgezwommen, waren er in de ‘decemberronde’ iets minder kinderen dan gebruikelijk. Maar met bijna 70 diploma-kandidaatjes ( 27x A, 22x B en 20x C) was het gezellig druk in zwembad Het Wedde.

Nadat alle kandidaten ten overstaan van het publiek, bestaande uit trotse ouders en grootouders en andere familie en vrienden, hadden laten zien over de juiste vaardigheden te beschikken, ontvingen zij uit handen van de zwemonderwijzers van Het Wedde hun zwemdiploma. Laat maar komen die kerstvakantie.

Aangepast openstellingsrooster zwembad Het Wedde

Zwembad Het Wedde heeft tijdens de kerstvakantie (maandag 23 december t/m zondag 5 januari) een uitgebreide openstelling voor recreanten en sportieve zwemmers. Voor de banenzwemmers komt dit neer op één wijziging, namelijk de eindtijd verandert tijdelijk van 13.00 uur naar 12.00 uur. Kijk op onze website voor het aangepaste rooster. Alle activiteiten vinden plaats tijdens het recreatief zwemmen van 12.00-15.00 uur. Kijk op de website wat er allemaal op het programma staat.

Let op: zwembad Het Wedde is op de volgende dagen gesloten en er is op die dagen ook geen zwemles:
Woensdag 25 december (Eerste Kerstdag)
Donderdag 26 december (Tweede Kerstdag)
Dinsdag 31 december (Oudejaarsdag)
Woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

Zwemlessen
De zwemlessen worden tijdens de kerstvakantie naar de ochtenduren verplaatst. Zwemlesabonnementen worden automatisch verlengd om gemiste lessen die vallen op de dagen dat het zwembad gesloten is, te compenseren.

Regio Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×