Leiderdorp dringt inwoners geen extra minicontainer op

Leiderdorp gaat over op nascheiding van plastic, metaalverpakkingen en drankkartons (PMD’s) en zet extra in op het scheiden van papier. Daarvoor krijgen Leiderdorpers die in laagbouw wonen een eigen minicontainer om papier in te zamelen. Die container wordt de inwoners niet verplicht: wie geen extra minicontainer wil, kan dat expliciet aangeven. Dat werd gisteravond besloten in de Leiderdorpse gemeenteraad.

Een veel gehoorde klacht bij de invoering van extra minicontainers, is dat mensen daar vaak geen ruimte voor hebben. In Leiderdorp is daar dus een oplossing voor gevonden. Wie geen eigen minicontainer wil, wordt wel geacht het papier zelf weg te brengen naar de bekende oud-papier bakken of in te leveren bij een verzamelpunt.


Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Martine de Bas over het nascheiden van PMD’s en extra minicontainers voor oud-papier.

Het nascheiden van PMD’s gaat in per 1 januari 2020. Dat betekent dat plastic, blik en drankkartons bij het restafval kunnen worden weggegooid en bij de AVR in Rotterdam weer worden gescheiden. Dat nascheiden kost Leiderdorp minder geld dan bronscheiding, een besparing van zo’n 130.000 euro op jaarbasis, en levert ook een hoger percentage aan gerecycled materiaal op. Anders dan in bijvoorbeeld Leiden, blijven volgens wethouder Martine de Bas ook de containers om zelf plastic te scheiden toegankelijk.

 

 

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×