(Foto: Pixabay).

Leidenaar gedagvaard voor omvangrijke kobaltdiefstal

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat zes verdachten dagvaarden vanwege de diefstal van kobalt op 5 juli 2018 uit de Rotterdamse haven. De zes mannen zijn tussen de 34 en 62 jaar oud en komen uit Leiden, Sassenheim, Dordrecht en Rotterdam.

De partij van 114 ton kobalt heeft een handelswaarde van 7,2 miljoen euro. Kobalt is een zeldzame grondstof  voor batterijen in onder meer elektrische auto’s en tablets.

Dertien verdachten
Na onderzoek kwamen in totaal 13 verdachten in beeld. Zes van hen worden ervan verdacht dat zij de organisatoren zijn van de diefstal. Zij zullen worden gedagvaard. Drie andere verdachten hebben een schikkingsvoorstel ontvangen, omdat hun rol kleiner is dan die van de zes hoofdverdachten.

De zaak tegen de vier overige verdachten is geseponeerd, omdat er tegen hen onvoldoende bewijs is.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×