(Foto: Scagliola Brakkee).

Record aantal bezoekers voor vernieuwd Naturalis

Sinds de opening op 31 augustus van het vernieuwde Naturalis Biodiversity Center ontving het museum in vier maanden tijd een recordaantal van 275.000 bezoekers. In 2015, het laatste hele jaar dat het museum in de oude vorm geopend was bezochten ‘slechts’ 345.0000 mensen het museum. Tijdens de verbouwing was alleen de tentoonstelling T. Rex in Town te bezoeken.

Mensen enthousiast maken over de natuur
Het vernieuwde biodiversiteitsinstituut is met de modernste voorzieningen voor wetenschappers en het nieuwe museum klaar voor de toekomst. Edwin van Huis, directeur van Naturalis vindt het geweldig dat het museum zoveel mensen enthousiast weten te maken voor natuur. “Dit museum behoort tot de absolute top in de wereld. Daarnaast doen we dagelijks wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen die kunnen bijdragen aan een biodiverse toekomst.” Huis vertelt verder: “Wij zien ons gloednieuwe museum vooral als een kans om onze liefde voor de natuur over te dragen op jong en oud. Onze missie is geslaagd, als onze bezoekers naar huis gaan en denken: wat is de natuur toch bijzonder, daar ga ik nog iets beter voor zorgen.”

Publiekstrekker T. rex
Ook in het nieuwe Naturalis is Tyrannosaurus rex Trix een publiekstrekker van internationale allure. Naturalis is het enige museum buiten Noord-Amerika dat een bijna compleet T. rex skelet in bezit heeft. Deze skeletten zijn zeer zeldzaam, er zijn maar een tiental goede exemplaren bekend. T. rex Trix is daarvan mooist bewaard gebleven exemplaar.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×