Serie bekeuringen voor wegpiraat met baby in auto

Een asociale automobilist is gisteren staande gehouden op de Engelendaal in Leiderdorp. De man ergerde zich aan een andere auto die wilde invoegen en probeerde te voorkomen dat de auto daarin slaagde. Toen dat toch lukte, haalde de automobilist de inmiddels ingevoegde auto in, sneedt hem af en probeerde hem ten slotte van de weg te drukken. Al die tijd had de man bovendien een telefoon tegen zijn oor gedrukt.

Dit alles gebeurde onder de ogen van enkele rechercheurs in burger die toevallig ook over de Engelendaal reden. DieĀ  besloten de man op zijn gedrag aan te spreken en stopten bij het verkeerslicht naast hem. De boze automobilist had niet door dat hij met de politie te maken had en gebaarde dat hij met de rechercheurs op de vuist wilde.

Toen de rechercheurs uitstapten en zich bekend maakten, bond de man in en gaf als excuus voor zijn gedrag dat hij z’n dag niet had. Het hielp hem niet. Hij kreeg een flinke preek over zijn gedrag op de weg en bovendien boetes voor meerdere overtredingen.

“Het meest kwalijke van deze zaak is dat tijdens de gevaarlijke rit een baby in de auto zat. Ook de moeder die in de auto zat is aangesproken op het gedrag van haar partner. Zij vond vooral de politie erg sneaky”, zo meldt de politie nog over dit sterke staaltje wegpiraterij.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×