Het winnende Lugdunum. (Foto's: Reanne van Kleef en Dick Bakker).

Lugdunum wint met veredeld veteranenteam wederom De Zijl Cup

Lugdunum won zaterdag voor het tweede jaar op rij De Zijl Cup. In het zaalvoetbaltoernooi tussen Leidse veldvoetbalteams in sporthal De Zijl, werd DoCoS in de finale met 2-3 verslagen. Opvallend was dat Lugdunum aantrad met een veredeld veteranenteam met daarin ondere andere Tim (41) en Henk (43) de Cler.

Sporting Leiden zaterdag en Sporting Leiden zondag werden beide derde. De overige deelnemers waren Leidsche Boys, Roodenburg en UVS zaterdag en zondag.

“Ja het klopt wel dat we met een half veteranenteam speelden. Met Tim, Henk, ikzelf”, vertelt Martijn van Leeuwen, inmiddels zelf ook ruim de 30 gepasseerd. Hij trad op als spelend coach en liet zien dat ook hij in de zaal zijn mannetje nog staat. “Je ziet het, nog steeds goed genoeg met z’n allen. Leuk. Uiteindelijk gaat het ook om de gezelligheid en onderling een balletje trappen. Maar ondanks dat het allemaal met een knipoog is, zie je dat iedereen wel van elkaar wil winnen.” Lugdunum staat op dit moment bovenaan in de tweede periode in de 3e klasse en heeft als doel een periodetitel te pakken.


Reanne van Kleef in gesprek met speler en coach Martijn van Leeuwen over winst van De Zijl Cup.

Samenzijn van Leidse voetballers
De Zijl Cup kende een aantal jaar geleden een doorstart en wordt sinds twee jaar door een aantal voetballiefhebbers van verschillende clubs in samenwerking met sponsoren Partycentrum De Zijl en Webprepare georganiseerd. Organisator Dick Bakker: “Dit is een samenzijn van alle Leidse voetballers. Dat is het allerbelangrijkste. Het toernooi zelfs is ook weer sportief verlopen, mede dankzij de bekwame scheidsrechters.”

Bakker is zelf zaalvoetbalcoördinator bij Lugdunum, maar in de geest van het toernooi had van hem ook een andere club mogen winnen. “DoCoS deed dit jaar voor het eerst mee en stond meteen in de finale. Zij hadden van mij ook mogen winnen. Ik vind het ook erg leuk dat dit voor een aantal veldvoetballers de eerste aanraking met zaalvoetbal was. Ik heb weer een aantal talenten gezien die vast benaderd gaan worden door de zaalafdelingen van bijvoorbeeld Lugdunum of Sporting Leiden.”

Wat Bakker betreft vindt De Zijl Cup ook volgend jaar weer plaats. “Het zou mooi zijn als nog een extra sponsor zich aan dit evenement wil verbinden en als ook de andere Leidse clubs, LSVV’70, Football Factory en FC Boshuizen mee willen doen. Dat zou het summum zijn. En dan ook het organiseren met álle Leidse clubs.”


Organisator Dick Bakker over het verloop en de toekomst van De Zijl Cup.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×