Robijnhof maakt plaats voor woningbouwplan met zorgcentrum

21

In het eerste kwartaal van 2020 begint de sloop van de Robijnhof in de Hoge Mors. Het voormalige woonzorgcentrum aan de gelijknamige straat was de afgelopen jaren tijdelijk in gebruik als woongemeenschap voor een mix van studenten, vluchtelingen met een verblijfsstatus en mensen met een lichte begeleidingsvraag.

Inmiddels staat het complex leeg en is alles klaar van de sloop en de daaropvolgende herontwikkeling. Die bestaat uit een nieuw zorgcentrum voor Libertas met 40 zorgplaatsen, 120 huurappartementen en 15 eengezinswoningen. Eronder komt een parkeergarage.

Planning sloop en bouw
De bestaande gebouwen worden in twee fases gesloopt, waarna ontwikkelaar De Nijs de nieuwbouwwoningen en het zorgcentrum ook in twee fases zal bouwen. In het eerste kwartaal van 2020 wordt gestart met de sloop van het bestaande zorgcentrum en een stuk van de noordvleugel van het wooncentrum. Vervolgens zal De Nijs starten met de realisatie van de 120 appartementen. Begin volgend jaar wordt nog een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de buurt. Omwonenden worden daar apart voor uitgenodigd.

Delen

21 reacties

  1. Goed ontwerp, aanwinst voor onze wijk. Geen idee waarom je daar bezwaar tegen zou willen maken.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline