(Foto's: PR).

Nieuwe leden-expositie bij ARS

De Nederlandse kunstenaarsvereniging Ars Aemula Nature in Leiden, beter bekend als ARS, presenteert in januari een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Fris’. De expositie staat in het teken van werk van nieuwe leden van de vereniging. “De verscheidenheid in onderwerpen en disciplines maakt de expositie tot een inspirerende ervaring”, meldt ARS over de aanstaande expositie.

Zeven nieuwe leden
Annelies Brakkee


Annelies Brakkee, één van de nieuwe leden van ARS, werkt met verschillende materialen waaronder klei. Daarnaast maakt ze assemblages, installaties en buitenbeelden. Brakkee richt zich vooral op de thema’s zee en water en zij onderzoekt hoe zij deze thema’s ruimtelijk, transparant en in glazuur kan weergeven op muren.

Wilma Keizer


Wilma Keizer maakt vooral werken over de natuur en haar schoonheid. Haar werken zijn opgebouwd uit meerdere lagen waardoor de kleuren en structuren duidelijk naar voren komen.

Paul Minnebo


Over het algemeen maakt Paul Minnebo vooral portretten van olieverf, maar zo nu en dan maakt hij ook stillevens en straatscènes. Verschillende materialen, waaronder aquaverf en krijt, gebruikt hij voor zijn werken.

Walter van Peijpe 


De basis van de werken van Walter van Peijpe ligt bij atelierfoto’s van de Duitse schilder Blinky Palermo en zijn eigen atelier. Abstracte en minimalistische werken zijn kenmerkend voor de kunstwerken van Van Peijpe. Juist de imperfectie probeert hij hierin te benadrukken.

Erik Romme


Erik Romme maakt gebruik van Chinese inkt voor de kleine tekenboekjes die hij maakt. Ook maakt hij foto’s in lijstjes die omgedraaid kunnen worden. De voorkant bevat zijn kunstwerk, en op de achterkant toont hij portretten en namen van kunstenaars die seksualiteit als onderwerp hebben.

Nelleke Scharroo


Naast lithograaf is Nelleke Scharroo ook tekenaar. Heftige emoties en daadkrachtige lijnen komen tot uiting in haar werken. In haar tekeningen verwerkt zij geregeld een dosis humor en zelfspot.

Sophie Vrolijk 


Sophie Vrolijk creëert momenteel vooral portretten van mensen met dementie. Zij probeert de opgedrongen verwarring van de ziekte dementie zowel pijnlijk als zacht vast te leggen in haar kunstwerken.

Praktische informatie
Van 4 tot en met 19 januari is de tentoonstelling te zien bij ARS in de Pieterskerkgracht in Leiden. ARS is in die periode geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis. Op de laatste dag van de expositie, zondag 19 januari, zijn de kunstenaars aanwezig bij de tentoonstelling om wat over hun creaties te vertellen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×