Of sedum een goed alternatief is voor het allegaartje van verschillende soorten echt en nepgroen zal vanaf maart blijken. Dan is het groot onderhoud klaar.

Groot onderhoud voor wallen Zijlpoort

De twee ‘zijvleugels’ van de Zijlpoort worden de komende maanden flink onder handen genomen. Zowel van binnen als aan de buitenkant. Het is de bedoeling dat de nagebouwde stukken stadswal nu eindelijk een groen uiterlijk krijgen. Niet met gras, die pogingen heeft de gemeente al jaren geleden gestaakt nadat zelfs een ‘grasprofessor’ zich er vergeefs het hoofd over brak. De oplossing waarvoor nu wordt gekozen is sedum. die mosachtige vetplantjes worden ook veel gebruikt op groene daken. Of ze ook mooi groen blijven op de schuinen wallen is afwachten.

De werkzaamheden aan de in 1998 gebouwde wallen starten komende maandag en duren tot half maart.  Daarbij wordt onder andere de hele serre van Visbrasserie De Poort vernieuwd. Het restaurant is tijdens de verbouwing gesloten en grijpt de verbouwing aan om ook het interieur te vernieuwen. . De vleugel aan de kant van de begraafplaats van binnen aangepast zodat er een winkel in kan komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×