Bètaplein doorgetrokken naar Lammenschansweg

5

De plannen waren er al jaren, maar volgende week wordt een start gemaakt met de uitbreiding van het Bètaplein. Dat is het plein tussen de vestiging van mboRijnland bij station Leiden Lammenschans en de nieuwbouwwijk die de afgelopen tijd in de Lammenschansdriehoek is verrezen. De duizenden bewoners, starters en studenten, krijgen zo eindelijk het langverwachte groene plein als uitvalsbasis in de verder nogal versteende buurt.

Eerste stap uitbreiding Bètaplein
Het bestaande plein wordt doorgetrokken naar de Lammenschansweg, zodat een meer open verbinding ontstaat met de rest van de omgeving. Daarvoor moet het autobedrijf dat nu nog op die plek staat wijken. De gemeente Leiden steggelde jaren over de onteigening van het pand, maar volgende week start de sloop van het inmiddels leegstaande gebouw waar de laatste jaren een vestiging van het Motorhuis zat. De sloop van het Motorhuis duurt ongeveer zes weken.

Vanaf half februari wordt op de plek van het dan gesloopte gebouw eerst een grote berg zand gestort. Die zal enige tijd blijven liggen om de grond te laten inklinken. Vervolgens start de aanlag van de uitbreiding van het Bètaplein, waarvoor architectenbureau Mecanoo eerder al het ontwerp maakte.

Delen

5 reacties

  1. Petronelleke op

    Een Nederlands architectenbureau dat zetelt in Delft, maakt een ontwerp voor het Betaplein in Leiden. Waarom is dan alle tekst over dat ontwerp in het Engels?

    • Alle tekst op de website van MECANOO is in het Engels. Een vertaling in het Nederlands zou inderdaad op zijn plaats zijn!

      • Het Nederlands wordt afgeschaft als officiële voertaal in ons land en vervangen door Nederengels, zo hebben boven ons geplaatsten besloten. Dat is volgens hen goed voor de uitstraling, de economie en de werkgelegenheid. Tevens zijn er vergevorderde plannen om ons land om te dopen in Anglofilistan of Americanofilistan. 🙁

    • Ik gok dat het een europese aanbesteding was. Dan gebeurt dit wel vaker. Dan weet je van te voren niet dan er een partij uit delft uit komt

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline