Het autobedrijf is inmiddels vertrokken. Het pand zelf wordt de komende weken gesloopt en maakt plaats voor de uitbreiding van het Bètaplein. (Foto: Chris de Waard).

Bètaplein doorgetrokken naar Lammenschansweg

De plannen waren er al jaren, maar volgende week wordt een start gemaakt met de uitbreiding van het Bètaplein. Dat is het plein tussen de vestiging van mboRijnland bij station Leiden Lammenschans en de nieuwbouwwijk die de afgelopen tijd in de Lammenschansdriehoek is verrezen. De duizenden bewoners, starters en studenten, krijgen zo eindelijk het langverwachte groene plein als uitvalsbasis in de verder nogal versteende buurt.

Eerste stap uitbreiding Bètaplein
Het bestaande plein wordt doorgetrokken naar de Lammenschansweg, zodat een meer open verbinding ontstaat met de rest van de omgeving. Daarvoor moet het autobedrijf dat nu nog op die plek staat wijken. De gemeente Leiden steggelde jaren over de onteigening van het pand, maar volgende week start de sloop van het inmiddels leegstaande gebouw waar de laatste jaren een vestiging van het Motorhuis zat. De sloop van het Motorhuis duurt ongeveer zes weken.

Vanaf half februari wordt op de plek van het dan gesloopte gebouw eerst een grote berg zand gestort. Die zal enige tijd blijven liggen om de grond te laten inklinken. Vervolgens start de aanlag van de uitbreiding van het Bètaplein, waarvoor architectenbureau Mecanoo eerder al het ontwerp maakte.

Leiden betaplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×