Kinderen en ouders staan te wachten tot ze het water in mogen duiken. (Foto's: Esther van Vliet).

Eerste geklede nieuwjaarsduik succesvol

Ruim 25 kinderen uit Zoeterwoude, Leiden en Voorschoten doken zondagochtend vroeg het nieuwe jaar in. De jeugdleden van zwemscholen Zoeterwoude Zwemt! en Leiden Zwemt! sprongen, volledig gekleed, het water van zwembad Het Wedde (Voorschoten) in. Ook veel moedige ouders deden mee.

“Het is nuttig om de kinderen en ouder te laten ervaren hoe het voelt om met kleren aan in het water te vallen. De natte kleren maken het zwemmen veel zwaarder en dat geeft een schrikeffect”, aldus Christina Popma, eigenaar van Zwemschool Zoeterwoude Zwemt! en Leiden Zwemt!.

Popma is zeer tevreden over de opkomst en sloot de duik af met de belofte volgend jaar opnieuw een geklede nieuwjaarsduik te organiseren: “een nieuwe traditie lijkt geboren, dus tot ziens op 3 januari 2021”.

Leiden Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×