Burgemeester Liesbeth Bloemen en Wethouder Ruud Bouter met vrijwilligers van het jaar. (Foto's en video: Robbert Beurse).

Jos Atteveld en Sil Verhoog Zoeterwoudse vrijwilligers van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude werden dorpsgenoten Jos Atteveld en Sil Verhoog dinsdagavond benoemd tot vrijwilligers van het jaar.


Robbert Beurse sprak met burgemeester Liesbeth Bloemen over 2019 en met de vrijwilligers.

Atteveld zet zich al jaren belangeloos in voor andere Zoeterwoudenaren en het milieu. Hij was mede-oprichter van welzijnsorganisatie Zoeterwoude voor elkaar en zit in het bestuur van Zoeterwoude Duurzaam en Zon op Zoeterwoude, die zich inzetten voor duurzame (zonne)energie in het dorp. Ook bezorgt hij maaltijden voor Tafeltje Dekje. Schaatscoach Verhoog ontving uit handen van Simone Coene (voorzitter Jongeren Advies Raad) het Jongerencompliment. “Hij geeft al bijna 6 jaar les en organiseert zomer- en winterkampen en coacht bij wedstrijden. Dat vinden wij heel goed”, verklaart Coene haar keuze.

Voor burgemeester Liesbeth Bloemen was het de laatste nieuwjaarsreceptie waar ze in functie aanwezig was. Recentelijk maakte ze bekend op 3 oktober 2020 met pensioen te gaan. “Als ik in het land ben, ben ik er volgend jaar gewoon weer bij, maar dan wel als burger, ik ben heel benieuwd hoe dat is”, belooft Bloemen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×