Liang de Beer is op zoek naar topvrouwen in Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

Vrouwen gezocht voor Leidse Top 50

Leiden krijgt dit jaar een Leidse vrouwen Top 50 die bestaat uit vrouwen die het afgelopen jaar het verschil maakten in Leiden. De lijst wordt op 8 maart bekendgemaakt bij de viering van Internationale Vrouwendag in het Volkshuis. Nominaties indienen kan tot en met 31 januari via een online formulier. Liang de Beer wil met de lijst laten zien dat Leiden heel veel goede vrouwen heeft die het waard zijn om in de schijnwerper te staan.

Er zijn tien categorieën: Wetenschap en Hoger Onderwijs, Politiek, Overheid, BioScience Park, Ondernemers en bedrijfsleven, Culturele sector, Onderwijs, Zorg, ‘Maatschappelijke – en vrijwilligersorganisaties en verenigingen’ en een algemene categorie voor genomineerden die niet in een van de sectoren passen maar wel een plekje in de Leidse Top 50 verdienen.

“Jenny Bruin had als eerste het idee gekregen en via-via kwam ze bij mij terecht”, vertelt De Beer. “Eerst wilden we de lijst eind 2020 presenteren, maar later bedachten we dat 8 maart een beter moment is. Het was even hard doorwerken om het voor elkaar te krijgen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Liang de Beer over de Leidse Vrouwen Top 50.

De vrouwen in de Leidse Top 50 doen allemaal iets dat impact heeft in Leiden. De genomineerden hoeven niet te wonen in Leiden, als er maar een directe link is met Leiden. Half februari gaat een commissie van wijze vrouwen de lijst samenstellen, waarna de vrouwen op de lijst ook geïnformeerd worden. De commissie wijst ook één winnaar aan. Deze vrouw springt eruit en is een jaar lang aanvoerder van de Leidse Top 50.

Al wil De Beer niet echt spreken van een ranglijst waarbij nummer 1 veel beter is dan nummer 50. “We willen juist laten zien dat Leiden heel veel goede vrouwen heeft. We roepen iedereen op vrouwen te nomineren voor de Top 50. Het hoeft niet om heel veel macht te gaan, dan kom je snel uit bij de bekende gearriveerde vrouwen, we willen graag een hele diverse lijst.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×