(Foto: Chris de Waard).

Leiden plant tweehonderd nieuwe bomen en struiken in voedselbos Okkerheide

Tweehonderd nieuwe bomen en struiken worden volgende week zaterdag geplant in voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. “Het doel is om een divers en veerkrachtig ecosysteem te creëren voor huidige wijkbewoners en zij die na ons komen”, vertelt initiatiefnemer Tim Seegers.

Diversiteit 
De plantactie wordt mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging Merenwijk. In het voorjaar van 2017 begon de aanleg van het voedselbos en sindsdien worden er regelmatig bomen en planten in geplant. Niet alleen bekende planten zoals de linde en abrikoos worden geplant, maar er wordt ook ruimte gegeven aan minder bekende planten zoals de kaki, honingbloem en fazantenbes. “We gaan de gaten in tijd en ruimte van het voedselbos verder opvullen met soorten voor biomassa en voedselproductie”, zegt Seegers.

Praktische informatie
De plantactie vindt plaats op zaterdag 18 januari om 10.00 uur in voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. Het is de bedoeling dat iedereen die meedoet zelf een schep meeneemt. Iedereen is vrij om mee te helpen met planten. Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen op de website van Okkerheide.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×