(Foto's/video: Chris de Waard).

Aanleg voedselbos Okkerheide begonnen in Merenwijk

Zondag is langs het spoor tussen de Merenwijk en Warmond begonnen met de aanleg van een voedselbos. Op een strook grond tussen het fietspad en het water komen vaste planten, struiken en bomen die allemaal eetbare vruchten gaan dragen. Fruit bijvoorbeeld, of noten. Wethouder Paul Dirkse van duurzaamheid onthulde de door wijkbewoners gekozen naam van het voedselbos dat Okkerheide gaat heten. Daarna zaaide hij samen met wijkbewoners alvast flink wat wilde bloemen, zodat het terrein er zo snel mogelijk fleurig bijligt.

Kinderen maakten bijenhotels en wethouder Dirkse zaaide wilde bloemen bij voedselbos Okkerheide in de Merenwijk.

Rond de opening waren er allerlei activiteiten voor de kinderen. Zo konden peuters en kleuters een vogelnestje maken en kinderen vanaf zes jaar maakten bijenhotels onder leiding van vrijwilligers van Technica 10. Ook kon iedereen meehelpen bij het inzaaien van het terrein.

Chris de Waard ging langs bij voedselbos Okkerheide en sprak met wethouder Paul Dirkse, hovenier Ruben Ris, initiatiefnemer Tim Seegers en met Tije die een bijenhotel maakte.

Een voedselbos is een combinatie van natuur en landbouw. Er worden allerlei noten, fruit en meerjarige groenten geteeld door slim gebruik te maken van de ecologische principes van een natuurlijk bos. Er wordt dan ook niet gewied, geharkt of geschoffeld, het bos zorgt grotendeels voor zichzelf. Daarnaast moet meer groen ook bijdragen aan een betere klimaatbestendigheid van Leiden.

Het voedselbos is een initiatief van bewoners van de Merenwijk verenigd in de wijkvereniging Merenwijk en wordt gesteund door de gemeente Leiden vanuit de subsidieregeling wijkinitiatieven.

Leiden Maatschappij okkerheide


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×