(Foto: Els Barnas).

Terugblik Leids topsportweekend: DIOK, ZZ Leiden en ZVL-1886

Steeds meer Leidse topsportploegen hervatten deze weken de verschillende competities. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball speelde zaterdag al de derde wedstrijd van 2020, maar blameerde zich tegen Weert. De rugbyers van DIOK mochten beginnen tegen hekkensluiter URC en maakte het krachtsverschil duidelijk met een grote overwinning. De waterpolovrouwen van ZVL-1886 blijven ook aan kop door een overtuigende winstpartij.

Rugby: Makkelijke pot voor landskampioen

DIOK speelde tegen debutant URC. De jonge ploeg uit Utrecht staat onderaan de kampioenspoule van de Ereklasse, terwijl DIOK aan kop gaat. Met een eindstand van 66-0 was dat verschil ook op het veld duidelijk. DIOK behoudt de koppositie in het klassement met 33 punten, gevolgd door Hilversum op 31 punten. Met 23 punten neemt RC ’t Gooi de derde plek in. Volgende week speelt DIOK uit bij The Bassets. Deze streekderby begint om 15.00 in Sassenheim, maar is ook via live stream te volgen.

Lees meer.

(Foto’s: Els Barnas).

Basketbal: ZZ Leiden blameert zich in Weert

Zorg en Zekerheid Leiden moest met een nare nasmaak de bus ingaan. De Leidse ploeg, die speelde zonder de geblesseerden Worthy de Jong (knie) en Nuni Omot (rug), ging voor het eerst sinds 2013 onderuit in Weert. Basketbal Academie Limburg speelde meer als team en maakte een einde aan de Leidse winning streak in Weert, die veertien wedstrijden telde. Zorg en Zekerheid Leiden stond bij rust nog 42-45 voor, maar moest uiteindelijk een 84-77 nederlaag slikken.

Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Waterpolo: Vrouwen ZVL-1886 blijven aan kop

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar eenvoudig op kop van de eredivisie gehandhaafd. In Barendrecht werd met 7-20 gewonnen van ZPB. De Leidse ploeg kende overigens wel een moeilijk tweede kwart, dat door de thuisploeg werd gewonnen met 5-4. Doordat echter de eerste periode was afgesloten op 0-5, was er bij de rust toch een gaatje van vier doelpunten.

Lees meer.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×