(Beeld: GaGoed wijkambassadeurs)

Informatieavond 20 januari over verduurzamen eigen woning of huurhuis

Samen met mensen uit je straat of wijk, kun je meer bereiken. Dat is wel het motto van de wijkambassadeurs van GaGoedLeiden. Caroline Piet is wijkambassadeur in Tuinstad/Staalwijk en helpt haar buurtgenoten graag bij het verduurzamen van hun woning. “Er zijn veel kleine maatregelen die je zelf kunt nemen als het gaat om isolatie, maar je kunt ook samen inzetten op grotere projecten waarvoor je ook subsidie kunt aanvragen.”

Maandag 20 januari organiseert Caroline Piet samen met de wijkverenigingen van Tuinstad/Staalwijk en Vreewijk een informatieavond over wat er allemaal mogelijk is. Er komen sprekers van het Duurzaam Bouwloket, die leggen uit waarvoor je bij hen terecht kunt als je wilt gaan verbouwen of renoveren, Erfgoed Leiden over hoe je bijvoorbeeld een Rijksmonument beter kunt isoleren, en iemand van woningcorporatie Ons Doel over wat je als huurder kunt doen en waarvoor je bij de corporatie kunt aankloppen. Inloop is vanaf 19.30 uur in de Lentezaal in de Leidse Lente aan de Haagweg 4. Programma begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, ook inwoners van andere wijken.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Caroline Piet over verduurzamen van je eigen woning of huurhuis.

De informatieavond is gericht op praktische oplossingen waar je snel mee aan de slag kunt en ook een gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen en van elkaar te leren. En wellicht samenwerkingen op te zetten om grotere projecten aan te pakken. Voor veel duurzaamheidsinitiatieven is lokaal of landelijk subsidie te krijgen, maar het aanvragen daarvan is soms best een klus. Het tweede deel van de avond is dan ook bestemd voor overleg aan thematafels waar mensen van elkaar kunnen horen wat de mogelijkheden zijn.

“Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun woning willen verduurzamen”, vertelt wijkambassadeur Piet, “mensen willen meer comfort, dus geen koude tocht van een raam met enkel glas, of ze willen geld besparen op hun energierekening of ze doen het vooral uit ideologische overwegingen. Alle beetjes helpen, zeg ik dan.”

Kijk voor meer informatie op de website van GaGoedLeiden, daar staat ook wie in jouw wijk de wijkambassadeur duurzaamheid is.

Meer informatie over de bijeenkomst op 20 januari vind je via deze link.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×