Bart Hoenen en Frank van Noort. (Foto: Bart Hoenen, via Twitter).

Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen verlaat politiek

Nu de rust is weergekeerd in de Leiderdorpse gemeenteraad is voor VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen het moment gekomen om afscheid te nemen van de politiek. Het voornemen om te stoppen had hij al geruime tijd, maar hij wilde dat eigenlijk nog even uitstellen. Het opblazen van de coalitie door de Lokale Partij Leiderdorp afgelopen november en de daarop volgende onderhandelingen die nu tot een nieuwe coalitie hebben geleid, maken dat hij het nu een geschikt moment vindt om na tien jaar te stoppen. “Dat is een lange periode”, zegt Hoenen tegen Sleutelstad. “En ik vind dat raadsleden niet te lang moeten blijven zitten.”

In de komende raadsvergadering op 27 januari kondigt hij officieel zijn vertrek aan, nadat hij afgelopen dinsdag al zijn collega-fractievoorzitters informeerde. Hij stopt dan ook per direct en wordt opgevolgd door Frank van Noort die bij de vorige verkiezingen op plek 5 stond. Van Noort wordt in de raad van 2 maart beëdigd.

Verslaggever Robbert van Cleef in gesprek met VVD-voorman Bart Hoenen die de Leiderdorpse politiek binnenkort verlaat.

 

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×