Medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden kunnen niet meer vanuit huis inloggen op de systemen. Die zijn uit voorzorg uitgezet. (Foto: Sleutelstad)

Universiteit Leiden blokkeert externe toegang it-systemen

Steeds meer overheden en instellingen die gebruik maken van Citrix-systemen gaan over tot het afsluiten van de toegang van buitenaf van hun it-systemen. Ook de Universiteit Leiden heeft gisteren die stap genomen. “Het is daardoor niet meer mogelijk om vanuit huis of onderweg in te loggen”, meldt rector magnificus Carel Stolker. “Irritant voor onze medewerkers en studenten, maar veiligheid gaat voor alles”, aldus Stolker. Alleen de webmail is nog wel bereikbaar.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×