(Foto: Taekwondo Vereniging Leiden).

Leiden oogst goud en zilver op NK Taekwondo

De twee afvaardigingen van Taekwondo Vereniging Leiden naar het NK Taekwondo, zijn teruggekomen met goud en zilver. Floor Versteeg werd Nederlands kampioen in de Junioren A Klasse +68KG en Monica Wink werd na lang blessureleed tweede bij de senioren A Klasse -73KG. Ook Leonardo College leerling Borre Meskers werd Nederlands kampioen. Hij won in de klasse Junioren A  Klasse -73KG. Het NK vond dit weekend plaats in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.
Floor Versteeg won in de eerste ronde haar partij na een gelijk opgaande strijd van Sharon Scholtens. De finale moest ze uitvechten met de zeer ervaren en regerend kampioen Samuela de Boer. In de eerste ronde van de finale kwam Versteeg al snel 5-0 achter door een hoofdtreffer. Langzaam vocht ze zich terug in de wedstrijd en in de derde ronde kwam ze weer op gelijke stamnd: 7-7. Er moest een beslissingsronde komen door golden point score. Versteeg scoorde door een snelle stoot uit de counter en won haar eerste Nederlandse titel .
Monica Wink keerde terug op het wedstrijdveld nadat ze vorig jaar haar rechter kruisband had afgescheurd. Na een moeilijke start in de eerste partij tegen Lotte Kat wist ze toch de winst te pakken met 4-2. In de finalepartij stond ze tegen de 14-voudig kampioen Marjolein Abbink. Na een gelijk opgaande strijd verloor ze de finale om de titel met 6-3. Coach Steven Ouwehand was zeer tevreden over de prestaties van zijn pupillen.
Borre Meskers komt uit voor TaekwondoSchool de Tombe in Hazerswoude-Rijndijk. Om school te kunnen combineren met sport gaat hij naar het Leonardo College in Leiden. De 5 vwo leerling versloeg in de finale van het NK Mohamed Amghar.