(Foto: Reanne van Kleef).

Film over Leids plastic vanavond in première tijdens IdeeCafé

De documentaire ‘Leids Plastic’ gaat vanavond in première tijdens het IdeeCafé in Scheltema. Sleutelstad heeft de afgelopen maanden in samenwerking met filmmaker Jan Stap en Leidsch Dagblad journaliste Jorien van der Keijl de weg van het Leidse plastic gevolgd, nadat dat door inwoners wordt weggegooid. Met steun van het Leids Mediafonds is er een documentaire, podcast en artikel gemaakt. Deze worden morgen gepubliceerd bij Sleutelstad en het Leidsch Dagblad.

Leiden is sinds 2019 overgegaan op nascheiding van plastic, metalen en drankkartons (PMD’s). Dat betekent dat inwoners deze materialen niet meer zelf hoeven te scheiden (bronscheiding), maar dat de gemeente dat bij de afvalverwerker laat doen. In de documentaire die vanavond wordt vertoond, zoekt Jan Stap in eerste instantie antwoord op de vraag: is nascheiding van plastic uit het restafval wel een goed idee? Daarnaast laat hij het proces van plastic recycling zien, welke stappen er nog te nemen zijn en leert de kijker welke weg het Leidse plastic aflegt.

Programma Ideecafé
Het IdeeCafé van 20 januari brengt de keten van inzameling, na-scheiding, recycling en hergebruik van plastic in Leiden (en ver daarbuiten) in beeld.

19:30 Zaal open, inloop
20:00 Welkom: Ckees van Oijen, Ideecafé en Jan Stap
20:10 Vertoning documentaire ‘Leids Plastic’
21:00 pauze
21:15 Circulair Ondernemen: Roel Remkes, Circular Company Makers
21:25 Plastic Soep is Hot: Merijn Tinga, Plastic Soup Surfer
21:35 Discussie over de toekomst van het Leidse Plastic
22:00 afsluiting en tijd voor napraten/borrelen

 

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×