Leidsche Boys houdt na 98 jaar op te bestaan

44

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar uitgerekend op Blue Monday ging de kogel definitief door de kerk: voetbalvereniging Leidsche Boys, opgericht op 11 maart 1922, houdt met ingang van het nieuwe seizoen op te bestaan. Dat meldt mediapartner Leidenamateurvoetbal.nl.

Tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van maandagavond besloten de aanwezige leden van Leidsche Boys unaniem tot opheffing van hun vereniging. Daarmee komt na bijna 100 jaar een einde aan de voormalige Boshuizerkadeclub, die sinds 2003 op Sportpark De Vliet is gehuisvest.

Een teruglopend ledenaantal en het feit dat de gemeente Leiden het huurcontract met de vereniging met ingang van het komende seizoen heeft opgezegd, zijn de belangrijkste oorzaken van het verdwijnen van deze oer-Leidse voetbalclub.

‘La Famiglia è finita’, zo omschreef Leidsche Boys- bestuurslid Ed Sanders na afloop van de emotionele bijeenkomst zijn gevoelens. “Leidsche Boys is een echte familieclub en we hebben dan ook met met pijn in ons hart dit besluit genomen. Ik ben er trots op dat de leden met hun verstand en niet met hun hart hebben gestemd. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het opheffen van Leidsche Boys, hoe pijnlijk ook, de beste optie is’’, aldus Sanders die zelf 49 jaar lid is van de rood-witten.

“Nu het besluit genomen is, willen we het laatste seizoen goed met elkaar afsluiten. Er zijn al plannen voor een spetterend slotfeest voor leden en oud-leden van Leidsche Boys, want bijna 100 jaar Leidsche Boys verdient een einde die bij deze mooie club past’’, aldus Sanders tot besluit.

Delen

44 reacties

  1. En zo komt er een einde aan het voetballen op de Vliet. De gemeente Leiden heeft het terugdringen van het aantal voetbalclubs bijna voor elkaar. Alleen FC Boshuizen nog en het aantal clubs is in de afgelopen 20 jaar gehalveerd…

  2. Zo, en dan is het einde van een tijdperk afgesloten. De Gemeente Leiden heeft nu eindelijk haar zin. De Vliet is voetbalvrij. Leidsche Boys moest gedwongen weg. Ik durf op een briefje te geven dat er de eerste 5 jaar nog niet gebouwd gaat worden. Na FC Rijnland is er wederom een gezellige, traditionele voetbalclub verdwenen.

  3. Jan De la Rie

    Mijn zoon donny de la Rie van zijn 6 e tot zijn 16 e daar gevoetbald mooie tijd gehad met peter Ramakers ome jan en nog veel meer was toch altijd een van de gezelligste clubs uit leiden heel jammer dat het moet verdwijnen echt een begrip in Leiden

Laat een reactie achter

Je bent nu offline