Stef Broenink. (Foto: Topsport Leiden / Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com).

Olympische roeiploegen krijgen vorm: Röell in vierzonder en Broenink verlaat de skiff

Hoewel veel Nederlandse boten zich al hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer, hebben de roeiers zelf dat nog niet. De komende maanden wordt steeds duidelijker welke roeiers in welke boten plaatsnemen en dat geldt ook voor de Leidse toproeiers. Inmiddels is bekendgemaakt dat Boudewijn Röell van Asopos de Vliet plaatsneemt in de vierzonder (M4-) en Stef Broenink van Njord verruilt de skiff voor de dubbeltwee (M2x).

De keuze om Broenink, ook wel ‘Het beest van Njord’ genoemd, in de dubbeltwee te plaatsen, is opmerkelijk. Broenink gooide afgelopen jaar namelijk hoge ogen met zijn prestaties in de skiff. Daarmee werd hij tweede op het EK, vijfde op het WK en hij plaatste de boot voor Tokio. Bondscoach Eelco Meenhorst is echter van mening dat Broenink samen met Melvin Twellaar een dusdanig sterk koppel vormt, dat er serieuze medaillekansen op de Spelen zijn in de dubeltwee.

Röell zat tijdens de vorige Olympische Spelen nog in de Holland Acht en won daarmee brons. In 2019 werd hij in de vierzonder geplaatst en dat blijft wat betreft bondscoach Mark Emke voorlopig zo. De huidige Holland Acht werd namelijk tweede tijdens het afgelopen WK en de samenstelling van die boot blijft ongewijzigd. Voor Röell en de overige bemanning van de vierzonder ligt er nu de taak om de boot te kwalificeren voor Tokio. Met een zevende plaats tijdens het WK in 2019, is de nationale kwalificatienorm nog niet gehaald.

Boudewijn Röell. (Foto: Topsport Leiden / Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×