(Foto's: Regio15).

Brandweer ramoneurt schoorsteen aan de Lavendeltuin

Bij een woning aan de Lavendeltuin in Leiden is vanavond een schoorsteenbrandje ontstaan. De brandweer heeft de schoorsteenbrand met een ramoneur weten te doven. De oorzaak van het brandje is niet bekend.

Een ramoneur is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt door de brandweer om een schoorsteenbrand te doven. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, slaat men de in brand staande roet-en kool resten van de schoorsteenwand. Deze deeltjes worden door de collega’s beneden opgevangen en afgeblust.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×