Daan Sloos overweegt terugkeer in politiek met Leefbaar Leiden

11

Voorman Daan Sloos van Leefbaar Leiden sluit een terugkeer in de politiek niet uit. De inmiddels 78-jarige Sloos besloot begin 2018 op het laatste moment om niet mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Met name omdat hij gezondheidsproblemen had. Hij lag toen ook enige tijd met hartklachten in het ziekenhuis en onderging later ook een hartoperatie. “En nu ben ik weer helemaal ok, ik voel me geweldig”, zegt Sloos. “Volgens mijn cardioloog kan ik honderd worden.” Sloos wil opnieuw politiek actief worden omdat het in zijn ogen niet goed gaat met Leiden.

Door het wegvallen van Leefbaar Leiden deed er twee jaar geleden slechts een lokale partij mee aan de verkiezingen. Dat was de Partij Sleutelstad die twee eerdere pogingen om op het pluche te komen, zag stranden, maar nu wel twee zetels haalde. Fractievoorzitter Maarten Kersten isd niet bang voor concurrentie: “Heel leuk!! En fijn voor hem dat zijn cardioloog hem weer genezen genoeg heeft verklaard voor het ondergaan van politieke stress. We zullen best goed kunnen samenwerken inzake lokale belangen al is hij niet voor burgerzeggenschap en inspraak en al is de Leefbaar-lijn natuurlijk wel vaak erg zwart-wit en onderbuikgevoelig.”

Jonkies
Kersten ziet Sloos graag komen. Na de volgende verkiezingen is Sloos tachtig. “Eindelijk weer een echte ‘nestor’ in de raad”, zegt Kersten. Na het vertrek of wegvallen van de raadsleden Sloos, Sorel, De Vos, Baart, Van der Luit, Boer, Van den Berg, Van Meenen en de laatste nestor Frederik Zevenbergen, zitten er bijna alleen nog maar ‘jonkies’ in de raad. “Gezellig hoor, maar je mist soms toch wel eens die wijzere, oudere, niet altijd vluchtig-snelle benadering van de problemen. Dus: welkom terug Daan!”

Delen

11 reacties

  • Nou wat denk je Ger? Heb je niet het verslag gelezen daar staat het in, of ben je in slaap gevallen? Tja bij jou tellen de jaren natuurlijk ook!!

 1. Volkstuintje op

  Dit is echt niet normaal… Eerst SP, toen Leefbaar Leiden en daarna heeft hij nog een poging gedaan om nogmaals lid te worden van de SP.
  Gelukkig is dit tegengehouden… Wat heb je aan zo’n draaikont die van links naar uiterst rechts hopt en dan weer terug naar Links… Dat zijn onbetrouwbare mensen zonderen echte mening… En wijs??? Ha ha ja grapje zeker… Ik geloof nog eerder een kleuter…

  • Een Leids burger op

   Inderdaad.
   Het ging trouwens helemaal niet goed met die localo´s (locale partijen) in Leiden. ¨Leiden weer gezellig¨ verdwenen.
   En ook de partij van wijlen Jan Boer (SLO=Stadspartij Leiden Ontzet) heeft het niet gered en is uiteindelijk weer verdwenen.
   Daan Sloos die met Tomas Kok in zee ging en het na de afsplitsing ook juist helemaal niet Leefbaar bleek te zijn….
   Hetzelfde gedonder en geruzie zie je nu bij partij Sleutelstad waarbij Kersten en Jitan rollebollend over straat gaan…… 🙂

  • De opportunist heeft ook nog geflirt met Pim Fortuyn / Leefbaar Nederland en PVV-figuren. Laten we het er maar op houden dat hij nooit goed wist wat hij wilde en nog steeds een beetje in de war is.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline