Begin 2018 zei Sloos de politiek vaarwel. Nu overweegt hij serieus een comeback. (Archieffoto: Chris de Waard).

Daan Sloos overweegt terugkeer in politiek met Leefbaar Leiden

Voorman Daan Sloos van Leefbaar Leiden sluit een terugkeer in de politiek niet uit. De inmiddels 78-jarige Sloos besloot begin 2018 op het laatste moment om niet mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Met name omdat hij gezondheidsproblemen had. Hij lag toen ook enige tijd met hartklachten in het ziekenhuis en onderging later ook een hartoperatie. “En nu ben ik weer helemaal ok, ik voel me geweldig”, zegt Sloos. “Volgens mijn cardioloog kan ik honderd worden.” Sloos wil opnieuw politiek actief worden omdat het in zijn ogen niet goed gaat met Leiden.

Door het wegvallen van Leefbaar Leiden deed er twee jaar geleden slechts een lokale partij mee aan de verkiezingen. Dat was de Partij Sleutelstad die twee eerdere pogingen om op het pluche te komen, zag stranden, maar nu wel twee zetels haalde. Fractievoorzitter Maarten Kersten isd niet bang voor concurrentie: “Heel leuk!! En fijn voor hem dat zijn cardioloog hem weer genezen genoeg heeft verklaard voor het ondergaan van politieke stress. We zullen best goed kunnen samenwerken inzake lokale belangen al is hij niet voor burgerzeggenschap en inspraak en al is de Leefbaar-lijn natuurlijk wel vaak erg zwart-wit en onderbuikgevoelig.”

Jonkies
Kersten ziet Sloos graag komen. Na de volgende verkiezingen is Sloos tachtig. “Eindelijk weer een echte ‘nestor’ in de raad”, zegt Kersten. Na het vertrek of wegvallen van de raadsleden Sloos, Sorel, De Vos, Baart, Van der Luit, Boer, Van den Berg, Van Meenen en de laatste nestor Frederik Zevenbergen, zitten er bijna alleen nog maar ‘jonkies’ in de raad. “Gezellig hoor, maar je mist soms toch wel eens die wijzere, oudere, niet altijd vluchtig-snelle benadering van de problemen. Dus: welkom terug Daan!”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×