(Foto: Sven Brandenburg).

Groot onderhoud aan spoor Leiden CS

Van 8 tot 15 februari pleegt ProRail groot onderhoud aan het spoor en de perrons op en rond Leiden Centraal. Niet alleen worden het spoor en bovenleiding vervangen, maar ook worden de perrons verhoogd, zodat passagiers gelijkvloers in en uit kunnen stappen. Op zaterdag 8 en zondag 9 februari zullen er daarom geen treinen rijden van en naar Leiden. Vanaf maandag 10 februari gaan ze weer rijden, maar met een beperkte dienstregeling. Tussen Leiden en Alphen aan den Rijn rijden dan nog helemaal geen treinen. Op zaterdag 15 februari moet alle hinder voorbij zijn.

Ook voor fietsers gaan de werkzaamheden hinder opleveren. Zo is het fietspad tussen de Zweilandlaan en het spoor van woensdag 5 februari 06.00 uur tot woensdag 12 februari 07.00 uur een week lang dicht. Het fietspad aan de stationszijde van het Plesmanviaduct gaat op zondag 9 februari om 18.00 uur voor 24 uur dicht.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een groter project waarin het spoor rond Leiden Centraal vernieuwd wordt. Dit project begon in 2018 en moet in juni 2020 helemaal voltooid zijn. Ook in de weekenden van 7 en 8 maart en van 20 en 21 juni zal er daarom nog hinder zijn rond Leiden Centraal.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×