De McDonald's vestiging aan de Rooseveltstraat. (Archieffoto: Chris de Waard).

McDonald's Rooseveltstraat mag langer open; maar doet dat nog niet

Het restaurant en de McDrive van McDonald’s aan de Rooseveltstraat mogen de komende jaren tot 4.00 uur ’s nachts openblijven. Dat heeft burgemeester Lenferink besloten. Het restaurant gaat daar in de toekomst wel gebruik van maken maar nog niet op korte termijn. “Op dit moment worden de openingstijden nog niet verruimd naar 04.00 uur”, meldt franchisenemer Walther Jacobs.

De verruimde openingstijden zijn overigens wel aan voorwaarden gebonden. Als er overlast ontstaat in het restaurant of in de omgeving, kan de ontheffing op de openingstijden ook weer worden ingetrokken. Ook veranderende omstandigheden kunnen leiden tot intrekking van de ontheffing. Volgens de burgemeester zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat woningbouw in de Rooseveltstraat, daar zijn plannen voor, ertoe kunnen leiden dat de verruimde sluitingstijden niet meer bij de omgeving passen.

De openingstijden van het restaurant zijn momenteel op zondag tot en met donderdag van 07.00 – 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 07.00 – 03.00 uur.

Economie Leiden mc_roosevelt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×