Kaasboeren Sjaak en Karin van Veen hebben het dak van hun stal al vol liggen met zonnepanelen. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude start project Zon op Dak

Met een door LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie) georganiseerde informatiebijeenkomst bij Kaasboerderij van Veen (Weipoortseweg 72a in Zoeterwoude) wordt maandagavond, 27 januari, het startschot gegeven van het project: Zon op Dak. Vanaf 19.30 uur zijn de agrarisch ondernemers uit het dorp welkom om in gesprek gaan over de haalbaarheid van zonnepanelen op agrarische daken.

In het project ‘Zon op Dak’ werken LTO Noord, de gemeente Zoeterwoude, Liander en de Rabobank samen aan een gebiedsgerichte aanpak om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren. Die samenwerking in de energietransitie werd eerder dit jaar al succesvol opgepakt in de gemeenten Kaag en Braassem en Alphen aan de Rijn.

Inloop vanaf 19.30 uur. Er wordt uitleg gegeven over het project Zon op Dak, nut en noodzaak van duurzame energieopwekking via zonnepanelen, de energiescan en de mogelijkheden voor agrarisch ondernemers om onafhankelijk advies te ontvangen. Aanmelden kan via www.ltonoord.nl/zonzoeterwoude.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×