Zoeterwoudenaren zoeken samen nieuwe burgemeester

1

In een extra gemeenteraadsvergadering, op donderdag 5 maart 2020, wordt de profielschets van de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude besproken en vastgesteld. De schets wordt opgesteld door een vertrouwenscommissie die alle inwoners en ondernemers van Zoeterwoude oproept om mee te denken. “Waaraan moet de nieuwe burgemeester voldoen? Laat het ons weten”, licht commissielid en duo-fractievoorzitter van Progressief Zoeterwoude, Pieter Goossen toe.


Robbert Beurse in gesprek met PZ duo-fravo Pieter Goossen over procedure tot nieuwe burgemeester.

De huidige burgemeester, Liesbeth Bloemen, kondigde onlangs aan op 3 oktober 2020 met pensioen te gaan. Bloemen is dan ruim 16 jaar burgemeester van de kleinste gemeente in Zuid-Holland geweest. Met het vertrek van Bloemen maken veel inwoners van het dorp zich zorgen over de zelfstandigheid van de gemeente. Aansluiting bij Leiden wordt gevreesd. Het feit dat commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, opdracht heeft gegeven om op zoek te gaan naar een (kroonbenoemde) opvolger van Bloemen stelt veel Zoeterwoudenaren enigszins gerust.

Betere samenwerking in de regio
De nieuwe burgemeester van Zoeterwoude wordt voorlopig benoemd voor één termijn van zes jaar. Smit heeft de fractievoorzitters uit de Zoeterwoudse gemeenteraad de opdracht gegeven om binnen die termijn stevig aan de slag te gaan met de samenwerking in de regio. “Hij (Smit) heeft ons gewaarschuwd: ga niet achterover zitten. De samenwerking in de Leidse regio moet beter. Ook wij moeten er mee aan de slag”, aldus Goossen. Meer samenwerken betekent volgens Goossen niet hetzelfde als fuseren met Leiden. “De commissaris van de Koning gaf juist aan dat schaalvergroting niet altijd de juiste oplossing is, een intensievere samenwerking in de regio levert in dit geval het meeste op”.

Delen

1 reactie

  1. Stom wijf. Ik wil wel burgemeester worden van dit boerengehucht. Iedere week carbidschieten in eigen tuin, buiten de bebouwde kom zal ik gelijk invoeren dan. Voor de liefhebber! Geen houtkachelverbod, geen roetveegpiet, geen vuurwerkverbod etc. Gewoon lekker normaal blijven. Extra zomerfeest en braderie, als er animo voor is. Zwembad/SJZ goedkoper en betere behuizing, meer huizen voor starters (ook sociale koop en tiny houses toestaan op vrijgemaakte/bestemde plaats daarvoor) Participatie woningen voor ouderen erbij (community houses, met zorgpunt) Een hitman inhuren om Lenferink te laten omleggen, zodat Zwoude nooit, nadda, nakkes, noppes en te nimmer wordt ingelijfd in kut-Leiden en dat vieze, megalomane linkse kutbeleid wordt ingevoerd door de Groene Khmer, Despoten/Demagogen-66 en pvda TUIG etc. Eigen identiteit/dorp/gemeente eerst!!!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline