(Archieffoto: Henk Hommes).

Olympische droom tafeltennisster Kim Vermaas valt in duigen

Het Nederlands damestafeltennisteam met daarin Kim Vermaas van het Leidse Scylla, heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi verloor Oranje dit weekend met 2-3 van Portugal. In april en mei zijn er nog twee individuele kwalificatietoernooien, maar de kans dat Vermaas zich via die weg weet te plaatsen voor de Spelen is nihil.

Het Nederlands team streed dit weekend met zeven andere teams om het laatste ticket voor de Olympische spelen. In de kwartfinale wachtte Portugal, waartegen zowel dubbel- als enkelspel gespeeld moest worden.

Vermaas boekte samen met de 47-jarige Li Jiao als eerste een dubbelzege. Na twee verliespartijen van Britt Eerland en één winst partij van  Li Jiao, stond het 2-2. In de beslissende wedstrijd trad Vermaas aan tegen Yu Fu. De nummer 41 van de wereld bleek een maat te groot voor de Leidse tafeltennisster uit Voorschoten (3-0), waardoor Nederland uiteindelijk met 3-2 verloor van Portugal.

Leiden Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×