Kjeld Nuis wint NK Sprint, Tijmen Snel vijfde

Schaatser Kjeld Nuis heeft dit weekend zijn eerste NK Sprint gewonnen. De meervoudig Olympisch en wereldkampioen profiteerde daarbij van een val van concurrent Ronald Mulder. Ook Leidenaar Tijmen Snel reed een succesvol toernooi: hij werd vijfde. Beide schaatsers komen uit voor Team Jumbo-Visma en zijn verbonden aan het Leidse IJVL.

Nuis heeft met zijn overwinning op het NK ook een ticket voor het WK Sprint bemachtigd. Na de eerste dag zag het er niet naar uit dat hij het toernooi op zijn naam zou schrijven. Ondanks dat Nuis de eerste 1000 meter won, had hij een achterstand van 0,34 seconden opgelopen ten opzichte van Ronald Mulder. Deze ging echter onderuit op de tweede 500 meter, waardoor Nuis met een nieuwe overwinning op de 1000 meter de titel pakte.

Voor Snel was het zijn debuut op het NK Sprint. Bij de start van zijn eerste 500 meter maakte hij nog enkele grote misslagen, waardoor hij op een teleurstellende tiende plaats eindigde. Hij herpakte zich met een uitstekende 1000 meter (vierde plaats) en klom in het klassement naar plek 6. Op de tweede 500 meter eindigde Snel met een vijfde plaats zelfs een plek boven Nuis en ook zijn tweede 1000 meter was sterk (vierde). Door het uitvallen van favorieten  Ronald Mulder en Hein Otterspeer, sloot Snel zijn eerste NK Sprint af als vijfde van Nederland.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×