De wegversmallingen en drempels op de Noordbuurtseweg zorgen volgens veel fietsers niet voor extra veiligheid. (Foto: Robbert Beurse).

Praat mee over het verkeersveiligheidsplan van Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk om de verkeersveiligheid in zowel het Dorp als de Rijndijk te verbeteren. Om in kaart te brengen welke wegen de komende periode veiliger gemaakt moeten worden organiseert de gemeente in februari twee bijeenkomsten rondom verkeersveiligheid. De resultaten van de gesprekken met inwoner zullen worden meegenomen in het op te stellen verkeersveiligheidsplan voor Zoeterwoude.

De bijeenkomsten zijn op dinsdag 4 februari (Gemeentehuis) en donderdag 13 februari (Goede Herder Kerk) vanaf 19.30 uur. Na een presentatie gaan medewerkers van de gemeente met groepjes Zoeterwoudenaren in gesprek over de gevaarlijkste wegen in het dorp. De avond wordt om 21.15 uur centraal afgesloten.

Vooruitlopend op het plan zullen de Noordbuurtseweg en de Hoge Rijndijk sowieso in de loop van 2020 worden aangepakt. “Ondanks verschillende maatregelen wordt er op beide wegen vaak te hard gereden en is de verkeerssituatie voor met name fietsers geregeld onveilig te noemen”, erkent verkeerswethouder Ruud Bouter.

De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord over welke veiligheidsaanpassingen er in de komende periode zullen worden gedaan.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×