(Foto: CDA Voorschoten).

Trouwen in je huiskamer; Voorschoten start met pilot

Trouwen in je eigen huiskamer, in je achtertuin of in je ouderlijk huis. Met de pilot die de gemeente Voorschoten start wordt trouwen op locatie straks mogelijk. Vanaf februari kunnen Voorschotenaren zich aanmelden en vervolgens duurt de pilot een jaar. “We kregen regelmatig verzoeken of mensen op een zelf gekozen plek mochten trouwen”, zegt burgemeester Pauline Bouvy-Koene. “We stonden dat nooit toe, maar nu gaan we via deze pilot kijken wat er mogelijk is.”

Het is overigens niet de bedoeling dat alles in Voorschoten een trouwlocatie wordt. Midden op de straat of ergens op een hoog gebouw wordt lastig volgens de burgemeester. “De ambtenaar van de burgerlijke stand moet wel zijn werk goed kunnen doen. Zo heeft diegene bijvoorbeeld een ruimte nodig om zich terug te trekken en om te kleden”, zegt de burgemeester. Of het ook meer gaat kosten moet nog blijken. “Dat gaan we met de pilot allemaal bekijken”, aldus de Bouvy-Koene.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met burgemeester Pauline Bouvy-Koene

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×