Bram Reinke en Peter-Paul Lippinkhof waren twee van de drie nieuwelingen bij de Voorschotense gemeenteraad. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Drie nieuwe gezichten bij Voorschotense raad

Maar liefst drie nieuwe gezichten zijn donderdagavond welkom geheten in de Voorschotense gemeenteraad. Bram Reinke is nieuw bij de VVD, Peter-Paul Lippinkhof bij D66 en Wouter van Duivenstijn komt Voorschoten Sterk ondersteunen als commissieraadslid. Na een verder rustige raadsvergadering stelden zij zich allemaal voor.

Bram Reinke kwam nieuw in de raad als vervanger van Paul de Bruijn. De Bruijn werd in december benoemt tot wethouder en volgt daarmee oud-wethouder Nanning Mol op die burgemeester werd in de gemeente Laren. Reinke zat al in de commissie Wonen Ruimte Groen en gaat zich als raadslid ook met die thematiek bezig houden. “Dan kun je denken aan de geluidswal bij de A4, de duurzaamheidsdoelstellingen, het groenonderhoud en zwerfafval”, zegt Reinke.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met VVD-raadslid Bram Reinke

Voor coalitiepartij D66 kwam Peter-Paul Lippinkhof tijdelijk nieuw in de raad. Raadslid Saskia Boom is in afwachting van een kind en gaat iets eerder met verlof vanwege gezondheidsredenen. “Ik ben heel blij met onze fractie, maar ik vind het stiekem heel leuk om ook nog even aan de slag te mogen deze raadsperiode”, zegt Lippinkhof. Voor Lippinkhof is wonen het belangrijkste thema waar hij zich mee bezig gaat houden. “Sinds de crisis heeft de woningbouw in Voorschoten behoorlijk stilgelegen en daar moet echt weer wat tempo in gaan komen”, aldus het raadslid van D66.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met D66-raadslid Peter-Paul Lippinkhof

Wouter van Duivendijk werd als derde welkom geheten in de Voorschotense raad. Hij komt de partij van Esmee van Herk (Voorschoten Sterk) ondersteunen als commissieraadslid. “Ik ben geboren en getogen in Voorschoten en vind het leuk om wat terug te kunnen doen voor het dorp”, zegt Van Duivendijk die eerder actief was voor de VVD. Toch koos hij voor de lokale partij Voorschoten Sterk. “Daardoor heb ik niet te maken met belangen van bovenaf en kan ik ongedwongen mijn eigen geluid laten horen”, aldus Van Duivendijk.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met commissieraadslid van Voorschoten Sterk Wouter van Duivenstijn

Zeeman
Ondanks dat de raadsvergadering een aantal plechtigheden kende waren de raadsleden binnen het uur klaar. Er werd nog wel een motie aangenomen over het vertrek van de Zeeman uit het winkelcentrum van Voorschoten. Hoewel dat onafwendbaar lijkt, wil de raad dat het college er alles aan doet om het vertrek van winkels uit het centrum tegen te houden. De oproep past in een bredere discussie over het totaal plan voor een bruisend centrum van Voorschoten. Zo wordt ook het fietsverbod eerder geëvalueerd dan gepland.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×