(Foto's Emile van Aelst)

Fietspad tussen de Maresingel en de Langegracht geopend

Fietsers vanuit de Merenwijk, Nieuw Leyden en Groenoord hoeven niet meer over een van de bruggen naar het centrum te rijden. Gisteren werd het fietspad over het Energiepark geopend die de Maresingel met de Langegracht verbind. Al sinds 2014 wordt er gesproken om het hek bij de dam van het voormalige NUON-, nu Uniperterrein, open te zetten zodat fietsers rechtdoor kunnen steken. Het fietspad gaat langs het Papegaaisbolwerk waar de daklozenopvang van Stichting de Binnenvest gevestigd is, zodoende moest ook die toestemming geven voor het fietspad. Nadat alle partijen overeenstemming hadden bereikt was het gisteren dan eindelijk zover dat wethouder Ashley North samen met Emmy Klooster, directeur stichting De Binnenvest en William de Jong van Uniper het fietspad officieel konden openen.

William de Jong, Emmy Klooster en Ashley North openden het nieuwe fietspad.

Het fietspad wordt voorlopig ’s nachts nog afgesloten. Zodra de daklozenopvang verhuisd is blijft het fietspad dag en nacht open.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×