Burgemeester Voorschoten tijdelijk uit de roulatie na valpartij

11

De Voorschotense Burgemeester Pauline Bouvy-Koene is tijdelijk uit de roulatie. Tijdens een werkbezoek aan de Moeder Godskerk afgelopen maandag, is zij gevallen en heeft zij haar enkel gebroken. Haar collegetaken worden voor zover nodig waargenomen door de eerste, tweede en derde locoburgemeester, wethouders Paul de Bruijn, Monique Lamers en Marcel Cramwinckel.

De burgemeester hoopt bij de volgende raadsvergadering op 5 maart weer op de been te zijn. Maar als het toch nodig mocht zijn, vervangt nestor Cees Bremmer de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad.

Delen

11 reacties

 1. Hoe is het mogelijk. Een enkel breken en dan gewoon thuis gaan zitten? Er mankeert toch niets aan haar hoofd. Een paar krukken en gewoon weer aan het werk.

 2. Een maand thuiszitten met een enkelkwetsuur? Kan mevrouw geen rolstoel huren? Daarmee kan ze ten gemeentehuize toch functioneren? Ze zou er zelfs wat tochten mee door de gemeente kunnen maken om te ervaren hoe het met de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor gehandicapten van allerlei voorzieningen is gesteld. Nu is mevrouw lid van de VVD, dus we kunnen het haar niet kwalijk nemen als ze hier nog niet aan heeft gedacht. Dat hoort nu eenmaal bij hun cultuur en moeten we daarom respecteren.

  • Probeer jij dat maar bij jouw bedrijf voor elkaar te krijgen. Burgemeesters hebben toch wel een laptop en ik dacht recht op een chauffeur etc….

   • Hans van maan op

    Ja hoor, ik kan uit ervaring zeggen dat dat kan. Mijn enkel was door een val ernstig op meerdere plaatsen kapot. Gevolg: eerst wachten tot zwelling weg was met been omhoog, vervolgens operatie met schroeven en plaatjes en weer weken lang been omhoog. Niet fijn voor de baas, maar niets aan te doen.

 3. Erna de Voor op

  Gemeentehuizen moeten rolstoel toegankelijk zijn, dus de burgemeester kan makkelijk doorwerken. Dat wordt tenslotte ook verwacht van “ons klootjesvolk”!

 4. Erna de Voor op

  Gemeentehuizen moeten rolstoel toegankelijk zijn, dus de burgemeester kan makkelijk doorwerken. Dat wordt tenslotte ook verwacht van ons “klootjesvolk”!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline