Vrijwilligers en bezoekers van de ontmoetingsplaats hielpen mee met de verhuizing. (Foto's: Marianna Ammerlaan).

Ontmoetingsplaats De Buren als eerste verhuisd naar Zoeterwouds Cultuurhuis

Ontmoetingsplaats De Buren in Zoeterwoude-Dorp is verhuisd. Zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers hielpen vrijdag mee om de inboedel in twee uur te verhuizen van Dorpsstraat 6 naar Dorpsstraat 19, het toekomstige Cultuurhuis, aan de overkant van de straat. Ontmoetingsplaats De Buren is de eerste bewoner van het Cultuurhuis, dat in maart officieel opent.

“In optocht gingen we achter de muziek aan. Het was gezellig druk, inclusief burgemeester Liesbeth Bloemen en wethouder Ruud Bouters. We gaan hard aan de slag om weer een gezellige ontmoetingsplaats te realiseren”, vertelt een van de vrijwilligers van de ontmoetingsplaats. De komende weken wordt de ruimte verder ingericht en verhuizen ook de Stichting Oud Zoeterwoude en welzijnsorganisatie Zoeterwoude voor Elkaar naar het gebouw.

Tot 2013 was de C1000 supermarkt gevestigd op deze locatie. Toen de supermarkt, inmiddels als Jumbo, naar nieuwbouw verderop in de staat verhuisde, werd er in de helft van het leegstaande supermarktpand een vestiging van Kruidvat gerealiseerd. De rest van het gebouw stond jaren leeg tot de gemeente het in 2019 aanschafte voor de ontwikkeling van een cultuurhuis.

Op het nieuwe adres kunnen inwoners van Zoeterwoude weer terecht voor koffie, thee, computer- en telefoonhulp. Ook worden er opnieuw muziekmatinees georganiseerd.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×