Coach Rolf Franke met zijn team dat in 2019 de nationale beker won. (Foto: Rolf Marselis).

ZZ Leiden coach Rolf Franke vindt nominatie Leidse Sportprijzen mooie erkenning

De coach van basketbalteam Zorg en Zekerheid Leiden kan aanstaande vrijdag de eerste prijs van het seizoen pakken als blijkt dat de jury van de Leidse sportprijzen Rolf Franke kiest als de beste coach van 2019. Franke vindt zijn nominatie mooi als een gebaar van erkenning, maar ziet liever zijn team dit jaar de landstitel pakken. “Het gaat om de prestaties van het team”, aldus Franke.

Coach Franke zet zichzelf niet graag uitgebreid in de schijnwerpers. De verkiezing tot basketbalcoach van het jaar vorig jaar in zijn eerste seizoen als hoofdcoach in de Nederlandse basketbalcompetitie was voor hem geen hoogtepunt van het jaar. “We hebben vorig jaar drie van de vier doelen gehaald die we onszelf gesteld hadden: mooi basketbal laten zien, ver komen in de Europese competitie, winnen in het bekertoernooi. De landstitel is net niet gelukt. En ook dit jaar hebben we het tot nu toe goed gedaan, vind ik. We spelen mooi basketbal. We hebben weer goed gepresteerd in Europa en we zijn dan wel uitgeschakeld in de beker, maar dat kwam ook doordat we in hele korte tijd veel zware wedstrijden moesten spelen.”

Ook is er ondanks de wat lagere plaats in de stand in de reguliere competitie nog genoeg kans op het winnen van de landstitel. “We staan virtueel op de vierde plaats, de play-offs is altijd een competitie op zichzelf waarin van alles kan gebeuren.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Rolf Franke van ZZ Leiden over onder andere zijn nominatie als Coach van het Jaar.

De Amsterdammer Rolf Franke komt uit een echte basketbalfamilie met Leidse connecties. Zijn vader speelde in de jaren zeventig zelfs voor Leiden. Zelf speelde Franke bij veel Nederlandse clubs maar nooit in de Sleutelstad en zijn zoon Yannick deed dat juist weer wel. Hij zou wat betreft kwaliteiten zijn zoon graag in het team van ZZ Leiden opnemen, maar voelt verder weinig voor de combinatie vader en coach.

Aanstaande vrijdag 7 februari worden in Gebr. de Nobel de Leidse Sportprijzen uitgereikt. Aanvang 19.30 uur.

Leiden Sport Leidse Sportprijzen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×