Leden van vechtsportschool Key Mura bij de onthulling van de nieuwe naam in Het Gebouw op 14 december 2019. (Foto: Gerry van Bakel).

Nieuwe categorie bij Leidse Sportprijzen: de Verenigingsprijs 2019

Sport gaat niet alleen om topprestaties en kampioenschappen maar ook om samen bezig zijn, iedereen erbij betrekken en werken aan een gezonde levensstijl. Voor de gemeente Leiden en de Leidse Sportfederatie een goede reden om een drietal clubs extra in het zonnetje te zetten en te nomineren voor de titel Vereniging van het Jaar. Wat betreft breedtesportcoördinator Rik van der Geest is deze prijs een blijvertje. “Ik hoop dat het volgend jaar alleen maar lastiger gaat worden om slechts drie clubs te nomineren voor deze prijs.”

Aanstaande vrijdag is het zover. Op 7 februari eert Leiden zijn kampioenen, de teams, de coaches en trainers en eigenlijk de hele sportsector in de stad met de uitreiking van de Leidse Sportprijzen. Naast de categorieën Sportman, Sportvrouw, Coach, Ploeg en Parasporter die door een jury zijn gekozen, is er natuurlijk de publieksprijs waarbij iedere Leidenaar zijn stem kan uitbrengen, tot woensdagavond middernacht, op een van de genomineerden, en dit jaar voor het eerst de Vereniging van het Jaar. “We willen ook de breedtesport eren”, zegt Rik van der Geest. “Clubs die echt wat extra hebben gedaan in 2019. Het is geen oeuvreprijs, we hebben gekeken naar wat verenigingen het afgelopen jaar hebben gedaan.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Rik van der Geest over de Verenigingsprijs 2019.

Genomineerd zijn Key Mura, een vechtsportschool die al een paar jaar aan de weg timmert en in 2019 onder de nieuwe naam Key Mura weer een stap heeft gezet en inmiddels elke week 200 kinderen laat sporten. Daarnaast rugbyvereniging DIOK, die natuurlijk met het landskampioenschap ook genomineerd is in de topsportklasse Sportploeg van het Jaar, maar als verenging veel meer doet. Zoals ook de start van een afdeling rolstoelrugby. En tot slot tennisvereniging TPC Unicum die in 2019 de eerste padelbanen in Leiden opende. Padel is een redelijk nieuwe tak van sport, wel verwant aan het tennis, maar toch net een beetje anders. Van der Geest wil nog niet al zijn kruit verschieten en belooft dat er vrijdag meer redenen om deze clubs te nomineren zullen worden onthuld.

Stemmen met telefoon
De nominatie zijn gedaan door de gemeente Leiden en de Leidse Sportfederatie. Wie uiteindelijk met de eer gaat strijken bepaalt het aanwezige publiek. “We gaan die avond stemmen met mobiele telefoon, dus neem hem mee.”

De uitreiking van de Leidse Sportprijzen is in Gebr. de Nobel in de Marktsteeg. Aanvang 19.30 uur.

Leiden Sport Leidse Sportprijzen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×