(Foto: J.P. Kranenburg).

Lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in BplusC

BplusC organiseert op 12 februari in de bibliotheek-vestiging in de Nieuwstraat de eerste lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens de wedstrijd lezen de voorleeskampioenen van zeven verschillende basisscholen uit Leiden en Leiderdorp een fragment voor uit een kinderboek. De leerlingen zijn afkomstig uit groep 7 en 8. Van de veertien deelnemers gaan er twee door naar de regionale kwartfinale op 28 maart.

De scholen die aan de eerste voorronde meedoen zijn Leimundo, OBS De Stevenshof, PC Zijlwijkschool, Montesorrischool Apollo, Eerste Leidse Schoolvereniging, PCB Regenboog en Jenaplanschool De Dukdalf.

De jury bepaalt wie de winnaars van de eerste voorronde worden. Deze bestaat uit Jeroen Ernst (leesconsulent primair onderwijs bij Bibliotheek Zoetermeer), Sandra van het Schip (coördinator HuiswerkKamers bij stichting JES Rijnland) en Valéria Nagy (jeugdboekhandel Silvester).

Het voorlezen op 12 februari begint om 13.30 uur en eindigt om 16.15 uur. Rond 16.00 uur maakt de jury de winnaars bekend. De tweede lokale voorronde is op woensdag 19 februari.

Cultuur Leiden Leiderdorp Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×