(Foto's: Emile van Aelst, video: Chris de Waard).

Eerste singelparkbrug geplaatst bij Arsenaal

De Aeldisbrug is de eerste van vijf singelparkbruggen die op zijn plek is gehesen. Dat gebeurde eerder vanmorgen bij het Arsenaal langs de Witte Singel. De brug overspant het water van de Groenhazengracht tussen het Rembrandtpark en het Arsenaalplein. Vanmiddag wordt ook een tweede brug geplaatst. Die Binnenoostsingelbrug gaat het Ankerpark en de Binnenoostsingel verbinden, maar maakt officieel geen deel uit van de serie door het Belgische architectenbureau NEY & Partners ontworpen singelpark bruggen.

Chris de Waard in gesprek met de projectleiders Rob Jansen van de gemeente Leiden en Erik Alink aan Dura Vermeer over de singelparkbruggen.

Naamgeving singelparkbruggen
De namen van de nieuwe bruggen die ervoor gaan zorgen dat vanaf juni dit jaar het rondje aan de binnenzijde van de singels wordt gesloten, waardoor één lang stadspark ontstaat, zijn in 2017 bepaald na een prijsvraag.

De naam Aeldisbrug, Brug der Ouderdom, grijpt terug op het Saksisch met een twist (“eald”: ouder, ervaren). De gekozen namen voor de bruggen verwijzen naar het verleden en ze wijzen naar de toekomst. Eén voet in het één, één voet in het ander. Leiden als historische stad met een historische singel, maar ook Leiden als futuristische stad met kennis en wijsheid voor een gelukkige toekomst.

 

Leiden Maatschappij Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×