(Foto: Marja van Tilburg),

Terugblik Leids topsportweekend: ZVL, ZZ Leiden en DIOK

Dit weekend werden er vier wedstrijden door Leidse topsportploegen gespeeld. De waterpolovrouwen van ZVL-1886 verloren dik in de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de beker. Tegen De Zaan werd het 15-8. De waterpolomannen wonnen wel, tegen de Ham werd het 10-8. Ook de rugbyers van DIOK wonnen. Tegen Ascrum werd overtuigend met 88-0 de winst gepakt. De Leidse basketballers van ZZ Leiden lieten punten liggen in Leeuwarden, het werd 64-60. Door de slechte weersomstandigheden werd het duel van de tafeltennisdames van Scylla uitgesteld.

Waterpolo: dames ZVL zo goed als uitgeschakeld in beker, mannen herpakken zich

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo staan voor een schier onmogelijke opgave om de halve finales van het bekertoernooi te bereiken. Zaterdag werd in Zaandam met 15-8 verloren van De Zaan, dat eind januari in een competitiewedstrijd ook al te sterk was. Komende zaterdag in De Zijl een verschil van zeven doelpunten wegwerken is bijna onmogelijk.

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo herstelden zich na het pijnlijke verlies bij PSV in Eindhoven. In eigen bad werd met 10-8 gewonnen van De Ham. De uitslag had wat ruimer kunnen uitvallen, want halverwege het laatste kwart werd het 10-5. In de resterende minuten scoorde De Ham nog drie keer, het laatste op 25 seconden van het einde.

Lees meer.

Basketbal: ZZ Leiden onderuit in Leeuwarden

Zorg en Zekerheid Leiden is net terug uit Siberië, waar het 24 graden onder nul was. Die kou was zaterdagavond in Leeuwarden duidelijk merkbaar. Veel schoten waren te kort, de vrije worpen gingen er moeizaam in. Het gebeurt wel vaker dat een Europees spelende ploeg bij terugkeer in Nederland niet uit de verf komt. Dat was bij Zorg en Zekerheid Leiden dit keer ook het geval. Aris Leeuwarden was de ploeg die daarvan profiteerde en met 64-60 de winst greep.

Lees meer. 

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Rugby: DIOK blijft aan kop

De rugbyers van DIOK wonnen als verwacht ruim van Ascrum. Aan de Smaragdlaan werd het 88-0. Ook RC Hilversum en RC ’t Gooi wonnen, waardoor de stand bovenin de Ereklasse onveranderd blijft: DIOK gaat aan kop en Hilversum volgt op twee punten afstand. Op gepaste afstand volgt ’t Gooi.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×