Op de Herengracht trad Lotte Velvet op met een try-out voor de halve finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Verrassende voorstellingen op geslaagde twaalfde editie Stukafest Leiden

De twaalfde editie van cultureel studentenkamerfestival Stukafest heeft de bezoekers afgelopen donderdag- en vrijdagavond verrast met uitlopende optredens door de stad. In grote en wat kleinere huiskamers van studentenhuizen werden er gedichten ten gehore gebracht, goochelshows opgevoerd en werden bezoekers zelfs uitgedaagd om mee te dansen in een voorstelling. In het totaal konden er vijfentwintig voorstellingen worden bezocht op twintig locaties.


Verslaggever IJsbrand Terpstra bezocht voorstellingen van Firma Frictie, Lotte Velvet en stadsdichter Marianne van Velzen. In verschillende studentenkamers sprak hij daarnaast onder meer met wethouder Yvonne van Delft (Cultuur) en bestuurslid Stijn van Vucht (Stukafest).

Jaarlijks bereidt een nieuw studentenbestuur het tweedaagse evenement voor. Tijdens het festival openen studentenhuizen in de binnenstad hun deuren, waarbij uiteenlopende ruimtes worden omgetoverd tot theater(tje). Op veel plekken voorzien de studenten bezoekers – al dan niet tegen een kleine vergoeding – ook van wat te eten en te drinken, wat de avond compleet maakt. Vlak voor de start van de laatste optredens op vrijdagavond sprak voorzitter van het bestuur Mathyn Ressang van een geslaagde twintigste editie, die daarna is afgesloten met een eindfeest in de Popupclub aan de Lammermarkt.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×