Cultuurfonds Leiden zoekt opvolger voor cultuurmakelaar Mirjam Flik

De termijn van de Leidse cultuurmakelaar Mirjam Flik loopt ten einde. Later dit voorjaar neemt ze afscheid en dus is het Cultuurfonds Leiden op zoek naar een opvolger die vanaf april drie à vier dagen per week in Leiden aan de slag wil als initiatiefrijke, eigenwijze en inspirerende bruggenbouwer. Een verbinder tussen allerlei partijen die zich bezighouden met kennis en cultuur.

Leidraad is de onlangs vastgesteld cultuurnota voor de periode 2020-2023. “Maar de artistieke autonomie van de cultuurmakelaar is vanzelfsprekend, en dat geldt ook voor samenwerking met andere organisaties, zowel binnen als buiten de culturele sector”, zo staat in de vacature.

Het Cultuurfonds Leiden is ruim tien jaar geleden opgericht en heeft als doel het versterken van de Leidse cultuur en de Leidse cultuursector. De Gemeente Leiden is de voornaamste geldschieter van het Cultuurfonds, maar het Cultuurfonds staat bewust op afstand van de gemeente. De taken van het Cultuurfonds worden in de praktijk vervuld door de cultuurmakelaar, die wordt benoemd voor maximaal vier jaar.

De cultuurmakelaar werkt nauw samen met de stadscurator van het Lucas van Leydenfonds. Dat fonds gaat de komende jaren aan de slag met het realiseren van kunst in de openbare ruimte en valt onder hetzelfde bestuur als het cultuurfonds.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×