(PR Marijke van Velzen).

20 jaar textielkunst in Museum Het Leidse Wevershuis

Textiel is de passie van Marijke van Welzen en zij maakt onder het label ART2WEAR kunstzinnige kleding en accessoires. Van Welzen exposeert vanaf 20 februari haar textielcollages in de tentoonstelling “20-02-20” in Museum Het Leidse Wevershuis.

Sinds 2000 maakt Van Welzen textielcollages, veelal gebaseerd op sprookjes en verhalen, een land of aan de hand van een bepaald lapje of een kleur. De basistechnieken textiel bewerken heeft Van Velzen van haar moeder geleerd. Als tiener maakte zij haar eigen kleding van oude gordijnen en tafellakens die haar oma geborduurd had.

“20-02-20”
Tegenwoordig begint een nieuw werk met het verzamelen van materialen: allerlei lapjes, applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band en kant belanden op een grote stapel. Daarna werkt Van Welzen heel intuïtief en “tekent” met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad de voorstelling.

De tentoonstelling 20 jaar textielkunst “20-02-20” is van af 20 februari tot en met 19 april te zien in Museum het Leids Wevershuis:

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×