(Foto's: PR Het Wedde).

Diplomaregen in zwembad Het Wedde

In een bomvol zwembad Het Wedde in Voorschoten zwommen op zondag 16 februari ruim 70 kinderen af voor hun zwemdiploma. Na weken lange voorbereiding mochten de kandidaten laten zien dat zij over de juiste zwemvaardigheden beschikken. En dat deden ze vol overgave want alle deelnemers kregen een A, B of C diploma.

Zwem-ABC
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstappen, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is een echte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoen zwemmers aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden helpen een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×